Nie musisz wyłączać wszystkich przypomnień. Zakres wyciszenia zależy od rodzaju aktualnej sugestii.
Wycisz z aktywnej sugestii
Na ekranie głównym przy sugestii konkretnego miejsca wybierz „Nie pokazuj tutaj”. Wyciszenie nie zmienia ustawień innych aplikacji w telefonie.
Przy ogólnej podpowiedzi wybierz „Wycisz wszystkie podpowiedzi «Aplikacje w pobliżu»”. Ta opcja wycisza wszystkie przyszłe ogólne podpowiedzi tego typu, ale nie konkretne sugestie.
- miejsce — dostępne dla każdej konkretnej sugestii
- marka — dostępna tylko przy sugestii jednej aplikacji
- kategoria — dostępna dla każdej konkretnej sugestii
Jak cofnąć wyciszenie?
- W DOBIERO otwórz Ustawienia.
- Przy pozycji „Wyciszenia” wybierz „Zarządzaj”, aby otworzyć listę wyciszeń.
- Usuń wybrane wyciszenie albo wybierz „Usuń wszystkie”.
Wyłącz lokalizację lub powiadomienia
Uprawnienia systemowe możesz zmienić niezależnie w ustawieniach telefonu.
- Po wyłączeniu lokalizacji w tle automatyczne sprawdzanie miejsc przestanie działać, gdy DOBIERO nie jest widoczne.
- Po wyłączeniu powiadomień telefon nie pokaże komunikatu systemowego.
- Możesz później ponownie przyznać oba uprawnienia.
Usuń dane DOBIERO
- W DOBIERO otwórz Ustawienia.
- Wybierz „Usuń dane lokalne”.
- Potwierdź przyciskiem „Usuń dane”.
Co zostanie usunięte?
Znikną ustawienia, wyciszenia i dane potrzebne do aktualnych przypomnień. DOBIERO nie tworzy historii współrzędnych, tras ani wizyt.
- Usuwasz tylko dane DOBIERO z tego telefonu.
- Uprawnienia do lokalizacji i powiadomień nie zmienią się. Zmienisz je osobno w ustawieniach telefonu.